Allmänna Villkor och Integritetspolicy

1. Allmänt

Dessa allmänna villkor gäller för besökare av www.jurida.se (“Webbplatsen”) och den som köper ett avtal (“Kunden”) via formulär på Webbplatsen.
Webbplatsen tillhandahålls av Jurida AB (“Jurida”) med organisationsnummer 559145-1629 på adressen Norra Årvägen 21, 194 57 Upplands Väsby, Sverige.
En Kund som besöker och använder sig av Webbplatsen förbinder sig att följa dessa allmänna villkor och eventuella andra ordningsregler och instruktioner som Jurida AB från tid till annan publicerar på Webbplatsen. Kund kommer även bli ombedd att acceptera dessa allmänna villkor vid köp av avtal. Kunden är även skyldig att iaktta gällande lagar, regler, myndighetsbeslut samt allmänt accepterade etiska och moraliska värderingar vid användningen av Webbplatsen. Jurida tillämpar svensk lagstiftning. Jurida uppmanar Kunden att läsa igenom de Allmänna Villkoren och Integritetspolicyn innan köp görs.

2. Användning av Webbplatsen

Kundens användning av Webbplatsen styrs av dessa allmänna villkor. På Webbplatsen finns allmän information om de juridiska tjänsterna som erbjuds och informationen får ej förväxlas med juridisk rådgivning. Jurida reserverar sig för eventuella felskrivningar på Webbplatsen.

 2. Köp av Avtal

2.1 Allmänt

Besökare av Webbplatsen kan välja att köpa avtalet efter slutförande av alla steg i formuläret och accepterande av de allmänna villkoren samt bekräftat köp. Köpet debiteras med anvisat fast pris som är inklusive moms. Avtal träffas mellan Kund och Jurida när Kund klickar på slutför köp.

2.1 Betalning

Betalning sker via Klarna Checkout som tillhandahålls av Klarna Bank AB. Genom att lämna information i kassan godkänner du Klarnas villkor.

Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. När du identifierats uppvisar Klarna Checkout vilka alternativ som är tillgängliga för dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis välja fritt mellan de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan.

2.2 Leverans

Jurida erbjuder gratis leverans endast inom Sverige via e-post och brev. Normalt skickas alla avtal inom 48 timmar, men om Jurida behöver kontakta kunden för kompletterande av information efter lagd order, kan det ta längre tid än 48 timmar, beroende på faktorer som till exempel svarstid från kundens sida. I normala fall är den totala leveranstiden 1-5 dagar.

2.3 Ändringsrätt och Ångerrätt

Kund kan inom fjorton (14) dagar ändra fritt i köpt avtal. Detta sker genom att ringa till Jurida på nummer 0771-777 999 eller mejla till info@jurida.se. Eftersom avtalet har en personlig prägel där det är anpassat utifrån kundens anvisningar, finns ingen möjlighet till ångerrätt enligt lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler.

2.4 Nöjdhetsgaranti

Jurida erbjuder en så kallad “Nöjdhetsgaranti”, som säkerhetsställer att kunden är nöjd med sitt köp. Kunden skall först ringa till Jurida (0771-777 999), varpå Jurida försöker lösa eventuella fel. Är inte felen lösta genom samförstånd, kan kund inom tjugo (20) dagar från köp ringa till Jurida (0771-777 999) och framställa en begäran om att få en fullständig återbetalning.

3. Personuppgifter och Cookies

Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter och om Cookies i vår Integritetspolicy längre ner.

5. Force Majeure m.m.

Jurida är inte ansvarig för skada som beror av svenskt eller utländskt lagbud, svensk eller utländsk myndighetsåtgärd, krigshändelse, strejk, blockad, bojkott, lockout eller annan liknande omständighet. Förbehållet i fråga om strejk, blockad, bojkott och lockout gäller även om Jurida själv är föremål för eller vidtar sådan konfliktåtgärd.

Vid frågor eller funderingar gällande våra Allmänna Villkor kan du kontakta oss på telefonnummer 0771-777 999 eller e-post info@jurida.se.

 

Integritetspolicy

 

Jurida värnar om din personliga integritet och eftersträvar alltid en hög nivå av dataskydd. I denna integritetspolicy förklarar vi hur vi samlar in och använder din personliga information på vår webbplats www.jurida.se. Den beskriver också dina rättigheter och hur du kan göra dem gällande.

Vi vill att du ska känna dig trygg med hur vi behandlar dina personuppgifter och det är därför viktigt att du läser och förstår vår integritetspolicy innan du genomför köp och använder våra tjänster. Du kan alltid kontakta oss på dataskydd@jurida.se om du har några funderingar.

1. Personuppgifter

Jurida AB med organisationsnummer 559145-1629 ansvarar för hanteringen av personuppgifter. Samtliga personuppgifter från besökare och kunder hanteras i överensstämmelse med EU-reglerna för dataskydd (GDPR).

1.1. Vilken information samlar vi in om dig?

Vi samlar in de personuppgifter som du lämnar till oss, t.ex. i samband med köp eller när du kontaktar oss.

1.2. Varför behöver Jurida din personliga information?

Vi behöver information om dig för att du ska kunna genomföra köp snabbt och för att kunna fullgöra avtalet om köp med dig och uppgifterna sparas för detta ändamål i tre (3) år från ditt senaste köp.

Vi kan därför komma att behandla följande personuppgifter i samband med köp:

  • Kontaktuppgifter (t.ex. namn, e-postadress, adress och telefonnummer).
  • Uppgifter om ditt köp (t.ex. uppgifter lämnade i Avtal och betalinformation).
  • Lokaliseringsdata
  • Teknisk data (t.ex. IP-adress, webbläsare, tidszon, operativsystem, skärmupplösning)

De personuppgifter vi kan komma att behandla för att kunna hjälpa dig när du kontaktar vår kundtjänst är följande:

  • Kontaktuppgifter (t.ex. namn, e-postadress, adress och telefonnummer.
  • Uppgifter om ditt köp (t.ex. uppgifter lämnade i Avtal och betalinformation).
  • Köp- och kundtjänsthistorik.
  • Övrig info som kan dokumenteras i samband med att du kontaktar kundtjänst.

Informationen behövs för att tillgodose ditt och Juridas berättigade intresse av att kunna hantera dina frågor och/eller eventuella klagomål på de produkter som du har köpt på webbplatsen.

1.3. För vilka ändamål samlar Jurida in uppgifter om mig?

Jurida kan komma att samla in personuppgifter i följande ändamål:

T.ex. för att kunna,

  • genomföra köp snabbt och enkelt,
  • hantera dina ärenden hos kundtjänst,
  • skicka nyhetsbrev och erbjudanden,
  • hantera deltagande i tävlingar och event,
  • leverera personlig service och personliga produkter,
  • utvärdera, utveckla och förbättra våra tjänster och produkter,
  • fullfölja eventuella rättsliga förpliktelser,
  • förhindra missbruk och brott.

1.4. Hur länge sparar vi din information?

Vi sparar aldrig dina personuppgifter längre än vad som är nödvändigt för respektive ändamål. För att veta mer om specifika lagringsperioder kan du kontakta oss.

1.5. Delning av personuppgifter

Vi delar även dina personuppgifter med vissa andra som är självständigt personuppgiftsansvariga, t.ex. statliga myndigheter om vi är skyldiga att göra det enligt lag eller vid misstanke om brott. När dina personuppgifter delas med andra som är självständigt personuppgiftsansvariga gäller deras integritetspolicy och personuppgiftshantering.

2. Rättigheter 

2.1. Rätt till rättelse och registerutdrag

Jurida kommer att göra vad som krävs enligt lag för att hålla dina personuppgifter korrekta, fullständiga och uppdaterade. Du har rätt till rättelse av ofullständiga, inkorrekta eller irrelevanta personuppgifter. Du har också rätt att begära att få ut ett registerutdrag över dina personuppgifter som vi behandlar, skicka då ett mejl till dataskydd@jurida.se

2.2. Rätt till radering

Under vissa förutsättningar, t.ex. när du har återkallat ett tidigare lämnat samtycke och det saknas annan laglig grund för fortsatt behandling av dina personuppgifter, har du rätt att begära radering av dina personuppgifter.Om du gör begäran via e-post har du även rätt att få en kopia av dina personuppgifter via e-post. Om du begär mer än en (1) kopia av dina personuppgifter per år har Jurida rätt att ta ut en avgift.

2.3. Klagomål till tillsynsmyndighet

Du får gärna kontakta oss på Jurida med frågor eller klagomål som rör behandlingen av dina personuppgifter. Du har även rätt att framföra klagomål på behandlingen av dina personuppgifter till Datainspektionen.

3. Cookies

Webbplatsen använder sig av cookies enligt Electronic Communications Act, 25 juli 2003. En cookie är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information för att hjälpa Webbplatsen att identifiera och följa användare. Cookies finns som sessionscookies och som cookies som lagras permanent på din dator. Under tiden för ditt första besök på Webbplatsen blir din webbläsare tilldelad en sessionscookie som är unik och som används för att inte blanda ihop dig som användare med andra användare. För att kunna använda webbutiken bör du tillåta cookies i din webbläsare. Denna typ av cookie används enbart för att ge dig som besökare en bättre upplevelse och support och lagrar inga personlig uppgifter om dig. Webbplatsen använder även tredjeparts-cookies från bl.a. Trustpilot. Cookies kan raderas. I denna webbutik används cookies exempelvis för att hålla koll på din kundvagn, dina inställningar och vilka sidor du besökt för att kunna ge dig en bättre kundupplevelse och support.

Vid frågor eller funderingar gällande vår Integritetspolicy kan du kontakta oss på telefonnummer 0771-777 999 eller e-post dataskydd@jurida.se.